Eleonóra konyhája!

"A mértékletességnek kétféle oka van: vagy szeretjük az egészségünket, vagy az, hogy nem bírunk sokat enni."


fuszerek.jpg

Fűszerek a konyhában

Vanília: a vanilia a sárfány után a második legdrágább fűszer a világon. Ez nem csoda, ha meggondoljuk, mekkora ráfordítás szükséges teresztéséhez. Hazáján kívűl minden virágot kézzel kell megporozni, mert a speciálisan ehhez alkalmazkodott méhek és kolibrik hiányoznak. 5-8 hónapig tart, míg a félérett terméesk betakaríthatóvá válnak, és ebben az időszakban minden hidegbetörés megsemmisítheti a virgázatokat. Rövid hevítés után 3-6 hónapig felváltva szárítják és fermentálják. Eleinket naponta széttörtik napos helyen, majd gyapjutakarókba burkolva erjesztik. Az értékes aroma megőrzéséhez éjszakára légmentesen záró takaróba teszik.

Bors: a bors az egyik legfontosabb fűszer, a görög-római idők óta Európába is ismert. A fekte bors éretlen állapotban betakarított termések fermentálása útján jön létre. Ha túl gyorsan szárítják  vagy raktározzák, zöld színű marad. A fehér borsnál az érett termést lehántják, a kőmag marad vissza. A megszárított érett termések pedig a rózsaszínű borsot eredményeik, ami gyakran a szomorő hamisborssal hamisítanak. Kb. 2000 borsfajtát termesztenek.







A lap szerkesztés alatt, hamarosan elkészül.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 109
Heti: 130
Havi: 116
Össz.: 86 384

Látogatottság növelés
Oldal: Fűszerek a konyhánkban
Eleonóra konyhája! - © 2008 - 2024 - fozzunkvalamit.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »