Eleonóra konyhája!

"A mértékletességnek kétféle oka van: vagy szeretjük az egészségünket, vagy az, hogy nem bírunk sokat enni."

habcsok.jpg


Édességek - habcsókok, házi nápolyi


Imádom az édességeket, a nasikákat. Gyakran elgondolkodtam, hogy hogy is lehetne nápolyit készíteni, úgy hogy ne ázzon el az ostya lap. Ezt az ostyás receptet ismerősömtől kaptam, bevált, kipróbált recept. A kinézete nem olyan szép, de az íze mindenkit el fog varázsolni. Nincs olyan ember aki ne egyiket a másik után eszegetné egy kellemes társas beszélgetés közben. Az utolsó darabért már "harc" van. A gyerkeknek is nagyon ízlik. Ezt a receptet jobb ha mi magunk felnőttek készítjük el, hiszen itt a folyékony forró cukorral dolgozunk. Elég balesetveszélyes, gyerekeknek elkészíteni szinte tilos. Majd a végeredményt osztályozhatják.

Házi ostyás süti - Előző nap kell megcsinálni, másnap pedig fogyasztani

Hozzávalók:

25 dkg cukor + 6 evőkanál cukor - kristály cukorrol van szó

4 tojás sárgája, 1 egész tojás

5 evőkanál finom liszt

1 egész RÁMA margarin - más margarinnal is lehet készíteni, ezzel az igazi

25 dkg dúrvára darált dió

1 csomag ostya lap - én általában a nagy méretű ostyalapot szoktam használni, mostanában viszont nem kaptam, így be kellett érnem a kisméretű ostyalapokkal is. Nem lehet elrontani, az íze így is úgy is nagyon jó lesz. A csomagban általában 5 ostya lap van, ehhez a mennyiséghez 4 ostyalap fog elhasználódni!/

Elkészítés: a 6 evőkanál cukrot, a 4 tojás sárgáját és az 1 db egész tojást habosra keverem, ezután az 5 evőkanál lisztet hozzákavarom. Picit ezt most félre teszem.

A 25 kdb cukrot karamellizálom - hogy folyós legyen - vigyázzat könnyen megéghet. A tűzről levéve beleteszem a RAMA kockát, amikor elolvadt a vaj még a forró cukros margarinos alapanyaghoz hozzákavarom a lisztes, tojásos masszánkat is, majd jöhet hozzá a dió. Gyorsan kell kavarni, mert ahogy a megleg cukorhoz hozzátesszük a hozzávalókat összeránthatja az egész masszánkat. Amikor készen vagyunk a gyors kavarással, elkezdjük megkenni az ostyalapokat. Addig rétegeljük amíg el nem fogy a massza. A tetejét borítsuk be egy ostyalappal. És itt jön a trükk. Két konyharuha közé kell fenni az ostya lapokat. Alul legyen egy konyharuha és felül legyen egy konyharuha, erre rá kell tennünk 1-2 vastag könyvet vagy lexikont. Ezek fogják préselni egész éjszaka a nápolyinkat. Másnapra teljesen kihül, össze fog állni a nápolyi, lehet szelni. Óvatosan szeljük, én felcsíkozom először majd srégen rombusz formára vágom őket. Nagyon gusztusos és  nagyon finom az íze.

Jó étvágyat kívánok hozzá!






/A lap folyamatos feltöltés alatt van/




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 4
Heti: 76
Havi: 62
Össz.: 86 330

Látogatottság növelés
Oldal: Édességek - habcsók, házi nápolyi
Eleonóra konyhája! - © 2008 - 2024 - fozzunkvalamit.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »