Eleonóra konyhája!

"A mértékletességnek kétféle oka van: vagy szeretjük az egészségünket, vagy az, hogy nem bírunk sokat enni."

lassanya.jpg

Nemzetközi konyha - Ausztria

Az osztrák konyha - a különböző népek Monarchián belüli együttélésének köszönhetően - sok hasonlóságot mutat a magyar konyháéval, de ugyanakkor olasz, cseh, lengyel, bajor eredetű fogások is találhatóak az osztrák étlapon. Konyhájuk színességét még a farancia hatás is bővítette. Hentesárújuk kíváló minőségű. Nagyon szeretik a leveseket, a tojás- és tésztaételeket előszeretettel fogyasztják. Az Alpok tisztavizű helyi patakjai pisztrángokban a leggazdagabb, így legtöbb halételük ebből a fajtából készül. Az alpesi legelőkön nevelt szarvasmarhák ízletes húsa miatt húszféle sült, főtt, párolt marhahúsételt kínálnak a vendégeknek. Ezekhez az ételekhoz ecetes tormát vagy meleg mártásokat adnak. A borjúhúst előszeretettel fogyasztják, hiszen ebből készítik a híres bécsi szeletet is. Az osztrákoknál a marhahúson kívül még szívesen fogyasztják a csirkéből készült ételeket, de kisebb mennyiségben fogyasztanak sertéshúst, vadakat, belsőségeket. A bundázott húsokat sertészsírban sütik ki, de a főzéshez inkább vajat használnak. A salátákat inkább a húsételekhez fogyasztják. Vacsorára inkább tésztaféléket fogyasztanak, mint például kuglófot, brióst, gombócot, fánkot, rétest, morzsás tésztákat. Az osztrák desszert híressége a Sacher-torta. A kávét ugyanugy hosszúra főzik, de erős, aromás és tejszínnel vagy tejszínhabbal fogyasztják. Italként előszeretettel fogyasztják a gyümölcspálinkákat, szeretik a jó minőségű fehér borokat. Nagy sörfogyasztók, szívesen isznak étkezéshez és étkezés előtt is. Napi étkezési ritmusuk megegyezik a miénkével.


Megosztanék egy Sacher-torta receptet olvasóimmal, bevált, kipróbált, recept érdemes kipróbálni.

Sacher-torta:

Hozzávalók:

16 dkg vaj (RÁMA-ból)

16 dkg cukor

16 dkg megolvasztott csokoládé

1/2 csomag vanilliás cukor

4 tojás

10 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

Elkészítés: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kémény habbá verjük, a tojás sárgáját, vajjal, cukorral, olvasztott csokokádéval, vanilliás cukorral habosra keverjük. Ez kb. 1/2 óra intenzív keverést jelent.                     Lehet robotgéppel is. Majd hozzákeverjük a lisztes sütőport is.                  Jól dolgozzuk ezt is össze, majd óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Tortaformába öntsük bele, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 30-45 percig. Ha megsült még forrón cukros kakaóból készítsünk csokimázat és ezzel vonjuk be a tetejét. A csokit be fogja inni a még forró tészta. Amikor kihült még tehetünk rá csokimázat. Tejszínhabbal lehet tálalni.

Kíváló édesség, nagyon mutatós, én családi születésnapkor szoktam készíteni, mindenki szereti.






a lap folyamatos feltöltés alatt




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 4
Heti: 110
Havi: 96
Össz.: 86 364

Látogatottság növelés
Oldal: Nemzetközi konyha - Ausztiria
Eleonóra konyhája! - © 2008 - 2024 - fozzunkvalamit.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »