Nemzetközi konyha - Anglia
Az angoloknál kialakult egy sajátos étkezési ritmus, ami elétré a mi szokásainktól. Itt leginkább a reggelinek van kiemelt szerepe, ami fogalommá vált. Ők sokat és bőségesen reggeliznek. Közkedvelt reggeli ételük: zabkása, piritós, többféle kenyér és péksütemény, esetleg cukrászsütemény, sült sonka tojással, vagy szalonna tojással, vaj, jam, méz, tea tejjel vagy tejszínnel, esetleg kávé. A teát forrázzák, és igen erősre készítik. Az ebéd általában a gyors étkezéssel van kapcsolatban. Délután 4-5 óra között teáznak, amihez teasüteményt fogyasztanak. A vacsora már a komplett étkezés, amihez ma is átöltöznek, mint a régi szép időkben. Úgyanis a vacsora valóságos szertartás náluk. Az angolok leveseket, húsételeket fogyasztanak. Húsból az űrű, bárány, csikre húsát fogyasztják legszívesebben. Népszerűek a hal- és a rákételek. Fogyasztanak még birkát, vadakat, szárnyasokat, - sertést alig - de a húsok közül a marhahúst kell kiemelni. Sertéshúsból az angolok csak a sonkát, és a sovány angolszalonnát kedvelik. Az angol konyha az olajat, a vajat, vagy a kisütött marha faggyút használja sütéshez. A marhahúst egészben sütik, óvatosan, ügyelve arra, hogy a hús belseje rózsaszín, enyhén véres legyen. Az így megsütött hús porhanyós és lédús lesz. A marhahúst gyakran szeletben elősütik, és barnamártásban párolják.
A lap további szerkesztés alatt!