Eleonóra konyhája!

"A mértékletességnek kétféle oka van: vagy szeretjük az egészségünket, vagy az, hogy nem bírunk sokat enni."

husetelek.jpg

Nemzetközi konyha - Németország

A német konyha általában a főzéshez vajat és növényi olajokat használ. Természetesen itt is a tájégységekhez eltérőek így a gasztronómia is eltér egymástól. A bajor konyha pl. sertészsírral főz. A németek kedvelik a leveseket, sokfélét készítenek. Változatosan főzik a tengeri és édesvizi halakat, rákokat is. Sokféle ragut készítenek, sertéshúsból, csirkehúsból. Előszeretettel készítenek tejmártásokat és sajtmártásokat is. Kevelt ételük a virsli és a kolbász, melynek sokféle változata kapható. A húsokat nem sütik ropogósra, inkább bő lében párolják. Közkedvelt ételük az egyben párolt csülök burgonyával vagy borsópürével és párolt savanyu káposztával. A salátákat önálló fogásként fogyasztják, dresszingekkel. Desszertként gyümölcsöt vagy margarinkrémes tortákat kínálnak. Kedvelik a császármorzsát, daramorzsát. Sokféle péksüteményük, kenyerük közül a barna rozslisztből készültek a kedveltebbek. Kávéjuk a viszonylag gyenge, hosszúra főzött filterkávé, melyhez tejet vagy tejszínt adnak. A sör a németek nemzeti itala, de a Rajna mentén jó minőségű borokat is termelnek. Pálinkájuk is kíváló minőségű.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 109
Heti: 139
Havi: 125
Össz.: 86 393

Látogatottság növelés
Oldal: Nemzetközi konyha - Németország
Eleonóra konyhája! - © 2008 - 2024 - fozzunkvalamit.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »