Nemzetközi konyha - Németország
A német konyha általában a főzéshez vajat és növényi olajokat használ. Természetesen itt is a tájégységekhez eltérőek így a gasztronómia is eltér egymástól. A bajor konyha pl. sertészsírral főz. A németek kedvelik a leveseket, sokfélét készítenek. Változatosan főzik a tengeri és édesvizi halakat, rákokat is. Sokféle ragut készítenek, sertéshúsból, csirkehúsból. Előszeretettel készítenek tejmártásokat és sajtmártásokat is. Kevelt ételük a virsli és a kolbász, melynek sokféle változata kapható. A húsokat nem sütik ropogósra, inkább bő lében párolják. Közkedvelt ételük az egyben párolt csülök burgonyával vagy borsópürével és párolt savanyu káposztával. A salátákat önálló fogásként fogyasztják, dresszingekkel. Desszertként gyümölcsöt vagy margarinkrémes tortákat kínálnak. Kedvelik a császármorzsát, daramorzsát. Sokféle péksüteményük, kenyerük közül a barna rozslisztből készültek a kedveltebbek. Kávéjuk a viszonylag gyenge, hosszúra főzött filterkávé, melyhez tejet vagy tejszínt adnak. A sör a németek nemzeti itala, de a Rajna mentén jó minőségű borokat is termelnek. Pálinkájuk is kíváló minőségű.