Eleonóra konyhája!

"A mértékletességnek kétféle oka van: vagy szeretjük az egészségünket, vagy az, hogy nem bírunk sokat enni."

husetelek2.jpg

Magyar konyha

Más nemzetekhez hasonlóan a magyar konyha jellegzetességét a többféle alapanyag mellett a fűszerek és a sajátos konyha technológiai műveletek együttesen alakírtják ki. A magyar konyhának alapvető jellemzői a sertészsír, vöröshagyma és a fűszerpaprika. A sertészsír használata nélkül nem magyar konyha a magyar konyha. A kiolvasztással nyert zsír aromája adja meg az ételeink különleges ízét, jellegét. A következő a vöröshagyma. Ez képezi a magyar konyha alapját. A zsírban piritva, felszabadulnaka a hagyma illóolajai. A hagyma piritásánál ha csak üvegesre pírítju más ízt érünk el, mint amikor jól megpíritjuk, megbarnítjuk a hagymát. A fűszerpaprikát már a régi magyar konyhákban még nem használták. Hiszen lassan terjed el. A paprika íz és színanagyai a sertészsírban megpíritott hagymához adagolva - úgynevezett pörkölt alapot kapva - teljesen magyaros étel része. Ehhez még egy kis zúzott fokhagymát adva tökéletessé tehetjük ételeinket. Ezek az igazi magyaros pörkölt alap alkotórészei. 






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 4
Heti: 98
Havi: 84
Össz.: 86 352

Látogatottság növelés
Oldal: Magyar konyha
Eleonóra konyhája! - © 2008 - 2024 - fozzunkvalamit.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »