Magyar konyha
Más nemzetekhez hasonlóan a magyar konyha jellegzetességét a többféle alapanyag mellett a fűszerek és a sajátos konyha technológiai műveletek együttesen alakírtják ki. A magyar konyhának alapvető jellemzői a sertészsír, vöröshagyma és a fűszerpaprika. A sertészsír használata nélkül nem magyar konyha a magyar konyha. A kiolvasztással nyert zsír aromája adja meg az ételeink különleges ízét, jellegét. A következő a vöröshagyma. Ez képezi a magyar konyha alapját. A zsírban piritva, felszabadulnaka a hagyma illóolajai. A hagyma piritásánál ha csak üvegesre pírítju más ízt érünk el, mint amikor jól megpíritjuk, megbarnítjuk a hagymát. A fűszerpaprikát már a régi magyar konyhákban még nem használták. Hiszen lassan terjed el. A paprika íz és színanagyai a sertészsírban megpíritott hagymához adagolva - úgynevezett pörkölt alapot kapva - teljesen magyaros étel része. Ehhez még egy kis zúzott fokhagymát adva tökéletessé tehetjük ételeinket. Ezek az igazi magyaros pörkölt alap alkotórészei.