Nemzetközi konyha - Balán félsziget
A Balkán-félsziget országai: Horvátország, Szlovénia, Bosznia, Szerbia-Montenegró, Görögország, Bulgária, Albánia, de részben Törökország is a főzési, étekezési szokásai sokban hasonlítanak egymáshoz. A tengerből származó élelmiszerek, a vágóállatok és a terület terményei majdnem teljesen azonosak, ezért sok a hasonlóság a konyháink között. Mivel innek érkező vendégeink közül sokan mohamedánok, ami étkezési szokásaikat is meghatározzák. Sertéshúst vallási okokból semmilyen formában nem fogyasztanak. Kedvelik a birkát- a bárányhúst, a kecske-, vad-, és a csirkehúst. A birkahúsból készült, rizses, krumplis rakott ételek mindenben a balkáni nép étlapján megtalálható. Sok olivaolajat és joghurtot használnak. A tenger bőven ad halat, rákot, kagylót. Sok és finom gyümölcs és zöldség terem, a saláták, gyömölcsök fogyasztása ennek megfelelően mindenütt magas. Deszertjeik közül a sütemények a mi ízlésünk szerint túl édesek.
a lap folyamatos feltöltés alatt