Eleonóra konyhája!

"A mértékletességnek kétféle oka van: vagy szeretjük az egészségünket, vagy az, hogy nem bírunk sokat enni."

lekvarok_uvegben.jpg

Házi lekvárok


Idén először készítettem cseresznyelekvárt. A cseresznyét korábban mindig befőttként tettem el télére. Nagy siker lett, mert már most nyáron megkezdtük a fogyasztását. Palacsintába, vajas-lekváros kenyérre nagyon finom kis desszert.

Cseresznyelekvár: új készítem mint a többi gyümölcsből készült lekvárt. Kimagoztam a cseresznyéket, majd leturmixoltam és edénybe tettem. Felforraltam, adtam hozzá cukrot és a befőzéshez kapható dzsemfixet. Kb. 12 kg (magos) cseresznyéhez tettem kb. 1 kg cukrot, 2-3 csomag dzsemfixet. A dzsemfixből lehetett volna többet is tenni, hiszen minél több a fixáló annál zselésebb állagú a legkvár. Enyém enyhén folyós, de a családom így is szereti. Kis üvegekbe töltöttem bele,  tetejét megszórtam szalicillal, majd lezártam a kupakkal, ha nincs megfelel a hagyományos celofán is. Hiszen régen is így tették el a háziasszonyok a befőtteket és rendeben volt minden. Ezután beletettem plédbe, hogy meleg dundszba legyen. Másnap pedig amikor kihült feltettem a polcokra. Van aki felcímkézi az üvegeket. Így látványosabb, szebb, sőt ha van kedvünk akkor kis kockás anyagból vághatunk ki kockákat és a tetejét (kupakot) még díszesebbé varázsolhatjuk. Itt már csak a kreativitás szabhat határokat.




A lap folyamatos feltöltés alatt, hamarosan elkészül.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 86
Tegnapi: 4
Heti: 104
Havi: 90
Össz.: 86 358

Látogatottság növelés
Oldal: Házi lekvárok
Eleonóra konyhája! - © 2008 - 2024 - fozzunkvalamit.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »